fbpx

Onze winkel

Terra Mannenmode is al meer dan 125 jaar gevestigd in de ondernemende flecke Joure. Het begon allemaal in 1888 toen Andries Terra op 16 jarige leeftijd begon met de verkoop van manufacturen. Eerst bezoekt hij zijn klanten met het juk of op de fiets, later, toen de klantenkring groter werd, ook met de hondenkar. Hij verkocht voornamelijk ‘toffels’ die hij bij zijn vader inkocht tegen wat korting.

In 1921 verhuist Andries Terra met zijn gezin naar de Midstraat in Joure en begint daar een eigen winkel. Met zijn drie zoons wordt uitgekeken naar uitbreiding, waardoor in 1938 het naastgelegen pand wordt aangekocht. Hierin wordt de winkel ‘Heren- en jongensmode Terra’ gestart, waarin zoon Jan Terra het bedrijf voorzet met mode voor mannen.

Een derde generatie heeft er mede voor gezorgd dat Terra Mannenmode verder is gegroeid. Er werd namelijk nog een naastliggend pand aangekocht, welke aaneen werd gesmeed met Midstraat 91. In de loop der jaren kwamen de twee zoons Jaap en Hille Terra meewerken in het bedrijf. Er ontstaan nog twee vestigingen in de Midstraat in de vorm van een Jeans Corner en mannenmodebedrijf Brothers.

In 1993 wordt besloten alle 3 de winkels samen te voegen tot één grote vestiging aan de Midstraat 91-93. Er vindt een grote uitbouw plaats, waarbij de totale oppervlakte wordt uitgebouwd naar 650 vierkante meter. De winkel groeit uit naar een bedrijf met een grote regiofunctie, waarbij de ruime keuze en een grote slaagkans centraal staan. Het vriendelijke en vakkundige personeel vertegenwoordigen het aanbod voor jong tot oud.

‘In tegenstelling tot veel andere winkels willen wij echt de tijd nemen voor onze klanten. De klant moet zich kunnen herkennen en thuis voelen in de winkel. Elke klant moet met een tevreden gevoel de deur uit kunnen lopen.’

Terra Mannenmode vandaag de dag

Inmiddels heeft de familie Terra afstand gedaan van het bedrijf en is overgegaan in handen van Jilke Kooijker, één van de voormalig werknemers. Hij werkte al meer dan 7 jaar binnen het bedrijf en leerde er de kneepjes van het vak. Een nieuwe generatie die op zijn beurt weer mee gaat met de tijd. De winkel van 650 vierkante meter met mode voor mannen is ondertussen onderverdeeld in verschillende afdelingen: jeans, casual, business, trouwpakken en accessoires.

De Midstraat

Terra Mannenmode is inmiddels dus al meer dan 125 jaar een gevestigde naam aan de Midstraat 91-93 te Joure. We zijn makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg vanuit de richtingen Sneek, Heerenveen of Lemmer. Vlak achter onze winkel is een eigen parkeerterrein, maar bovendien kunt u overal in Joure gratis parkeren. De Midstraat is een gezellige winkelstraat, waar regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd.