Onze winkel

Terra Mannenmode is al meer dan 130 jaar gevestigd in de ondernemende flecke Joure. Het begon allemaal in 1888 toen Andries Terra op 16 jarige leeftijd begon met de verkoop van manufacturen. Eerst bezoekt hij zijn klanten met het juk of op de fiets, later, toen de klantenkring groter werd, ook met de hondenkar. Hij verkocht voornamelijk ‘toffels’ die hij bij zijn vader inkocht tegen wat korting.

In 1921 verhuist Andries Terra met zijn gezin naar de Midstraat in Joure en begint daar een eigen winkel. Met zijn drie zoons wordt uitgekeken naar uitbreiding, waardoor in 1938 het naastgelegen pand wordt aangekocht. Hierin wordt de winkel ‘Heren- en jongensmode Terra’ gestart, waarin zoon Jan Terra het bedrijf voorzet met mode voor mannen.

Een derde generatie heeft er mede voor gezorgd dat Terra Mannenmode verder is gegroeid. Er werd namelijk nog een naastliggend pand aangekocht, welke aaneen werd gesmeed met Midstraat 91. In de loop der jaren kwamen de twee zoons Jaap en Hille Terra meewerken in het bedrijf. Er ontstaan nog twee vestigingen in de Midstraat in de vorm van een Jeans Corner en mannenmodebedrijf Brothers.

In 1993 wordt besloten alle 3 de winkels samen te voegen tot één grote vestiging aan de Midstraat 91-93. Er vindt een grote uitbouw plaats, waarbij de totale oppervlakte wordt uitgebouwd naar 650 vierkante meter. De winkel groeit uit naar een bedrijf met een grote regiofunctie, waarbij de ruime keuze en een grote slaagkans centraal staan. Het vriendelijke en vakkundige personeel vertegenwoordigen het aanbod voor jong tot oud.

Het Team

Sjoerdje

Jilke

Eigenaar / bedrijfsleider

Betty

Annette

Ian

Anton

Margje

Thea

Andries Huisman
Andries Huisman
02/09/2022
Super geholpen. Leuk gesprek gehad. En alle tijd. Komen zeker weer terug.
Jan Bootsma
Jan Bootsma
28/07/2022
Altijd mooie kleding en behulpzaam personeel!
Steffan Müller
Steffan Müller
18/06/2022
Met dit mooie weer en dan nu nog een korte broek scoren? Nou neem van mij aan dat lukt bij dit bedrijf. Wat veel keuze en bovenal een deskundigheid van de medewerker. Geslaagd en ik kom zeker nog eens terug.
Rinke Heida
Rinke Heida
12/06/2022
Be beste heren kleding zaak die er bestaat. Met altijd een top service
Janneke Marra
Janneke Marra
25/05/2022
Al jaren een betrouwbaar adres voor onze aankopen.
Henk Oostra
Henk Oostra
10/03/2022
Super heel vriendelijk personeel prima keuzes